Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Bijen, Bloemen & Biodiversiteit

bijenkasten_web

De meesten van jullie weten dat ik bezig ben met de voorbereidingen voor een project, dat inmiddels de titel ‘B-cause’ heeft gekregen. Het thema betreft bestuiving/bestuivers en biodiversiteit. Aanleiding voor het project is de toenemende bijensterfte en het uitsterven van meerdere insectensoorten.

Plek in je tuin voor bijenkasten gevraagd

Een 1e deelproject wordt momenteel voorbereid. We zoeken enkele lokaties in Deventer centrum (rond de Brink/ Gr.kerkhof/ Noorderbergkwartier en Bergkwartier) en enkele daarbuiten, (m.n. Zandweerd, Vijfhoek, Moskee). Er moet een bijenkast geplaatst kunnen worden, beschut en het liefst op het Oosten/Zuidoosten. Je hoeft dus alleen maar een stukje tuin of dak of balkon in bruikleen te geven, een imker regelt de verzorging van de bijen en de kasten. En zo nu en dan moet de imker erbij kunnen.

Vraag aan jullie is om te kijken of er een kast in je tuin (of dak of balkon) past en zoja, of je het leuk zou vinden daar tijdelijk een kast te hebben staan(tot okt./nov). Wellicht ken je anders nog mensen, waar zich een mogelijkheid aandient. Dan  zou ik het erg fijn vinden als je dit door wilt geven aan ons.

Op de website www.B-cause.tk kan je hier meer over lezen, maar ook veel inspiratie opdoen.

Je kunt me via pact23@versatel.nl">deze link een mailtje sturen als je contact wil.

Bijensterfte from friejorself on Vimeo.