Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Meente Hof van Twello heeft plaats voor Permacultuurtuinders

Nog maar net is het ijs van de sloten en de schaatspret nog vol op in het geheugen of het voorjaar dient zich aan. Werk aan de winkel en op de Hof van Twello is de lente al weer begonnen. Jonge planten van sla, andijvie, rode biet, spitskool, en bloemkool zijn te koop, op weg naar de platte bak of een kasje. Buiten staan prachtige kruidenplanten, van rozemarijn tot tijm, van salie tot citroenmelisse. De inmiddels vijfentwintig moestuinders van het Meente Moestuinproject maken zich op voor een nieuw seizoen.

In de prachtige permacultuurtuin van de Hof  zijn vier mensen actief en nog enkele plaatsen vrij:

Permacultuurtuin

  • Gratis grond, compost en organische mest
  • Je werkt volgens permacultuur principes
  • Beheers je die nog niet dan kun je de cursus volgen
  • Wat je teveel produceert mag je aan onze winkel leveren, de helft van de opbrengst is voor jou.
  • Je bent deel van de groep van 25 Meente-Moestuinders van Hof van Twello

Vindt je dit interessant neem dan contact op via info@hofvantwello.nl of bel 06-51407980.

Het Meente Moestuinproject

De deelnemers krijgen gratis grond, compost en stalmest van de Hof van Twello. In ruil telen zij op de helft van hun grond de groenten voor de winkel van de Hof.  Zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen. Van wat er in de winkel verkocht wordt krijgen de deelnemers de helft. Een echte win-win waaraan steeds meer mensen mee doen. Dit jaar zal het grootste deel van de fijne groenten door hen geteeld worden!

De zonder kunstmest geteelde en onbespoten groenten van de Hof kosten gemiddeld evenveel als de gangbare groenten in de supermarkt. Dát is de winst: telers hebben weer toegang tot een stukje eigen grond en consumenten tot gezond voedsel voor een betaalbare prijs!

Méér dan een volkstuin

Wat de Meente Moestuinen van Hof van Twello kenmerkt is dat ze veel meer zijn dan een gewone volkstuin. Teel je in een volkstuin voor jezelf en je familie, in een Meente Moestuin teel je ook voor anderen, de klanten in de winkel van de Hof. Door hun werk kan Hof van Twello aan mensen die niet over zo veel tijd beschikken dat ze een eigen moestuin kunnen onderhouden, tóch gezonde groenten aanbieden.

Half februari was de voorjaarsvergadering met alle deelnemers. Onder het genot van diverse stamppotten en salades, worst, bier, wijn en spek werd het teeltplan vastgesteld en de plannen voor het komende jaar besproken. Er komt een extra waterleiding, een fonds is opgericht voor de gezamenlijke aankoop van gereedschappen, vertegenwoordigers van de groep werden aangewezen, etc. Zo krijgt de Meente Hof van Twello langzaam gestalte, als een Markevereniging van weleer.

 

 

Geen reacties.