Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

26 okt: Kledingruilavond ‘Krijg de kleren…’

Lets Deventer organiseert op woensdagavond 26 oktober van half 8 tot half 10 de kledingruilavond ‘Krijg de kleren…’ in het PAKhuis, Spuistraat 14-16. Hier is je kans om jouw kleding die je niet meer past of die niet langer jouw smaak is te ruilen voor een geheel nieuwe, gratis outfit! Iedereen is van harte welkom.

Er is een fotograaf aanwezig om je in je nieuwe kleren te fotograferen, er is koffie , thee, wat lekkers, gezellige muziek en heel veel kleren… Neem zelf ook kleren mee die nog mooi en in goede staat zijn maar die je niet meer draagt. Gewassen, gestreken en al hang je ze deze avond op. En daarna mag je zelf weer iets anders meenemen.

Om 19.45 en 20.45 is er ook informatie over Lets Deventer, over hoe groepen mensen met elkaar spullen en diensten ruilen voor het lokale geld ‘de Devi’. En een workshop hoe je het werken met Devi’s binnen Lets Deventer kunt verbeteren. Lets Deventer is een groep mensen die spullen en diensten met elkaar ruilt voor Devi’s in plaats van voor euro’s.  Iemand laat bijvoorbeeld de hond van een buurvrouw uit en koopt voor de verdiende Devi’s dan pianolessen van een ander in of een cursus mandala tekenen, of je laat je fiets repareren.

We nodigen je van harte uit om  buren, vrienden en familie mee te nemen op woensdagavond 26 oktober naar het PAKhuis in de Rivierenwijk.

Kledingruil is cool!

De economische crisis hoeft geen gevolgen te hebben voor je garderobe als je aan kleding ruilen doet. In de VS en Australië is dit verschijnsel al langer bekend en komt nu naar West-Europa toe. De kledingruil begon als een vorm van recycling. Veel jonge (mode-)mensen pakken het op als een leuke en goedkope manier om hun garderobe op te fleuren. Een meer commerciële variant is de ‘Vintage‘.

Onderstaande video van de wereldomroep geeft een leuke indruk van hoe kledingruil er uit kan zien:

Pakhuis en het Project Alledaagse Kansen

Het PAKhuis zijn twee woningen van woningcorporatie Rentree die door buurtbewoners beheerd worden. Inmiddels zijn er in het PAKhuis een meubelwerkplaats, een beautysalon, een kinderkamer (activiteiten voor kinderen), een atelier, een buurtrestaurant, een kapster en binnenkort een pedicure en een manicure. Zoals je ziet sluit Project Alledaagse Kansen (PAK) en Transition Towns erg mooi op elkaar aan. Daarom vertellen we er graag nog wat meer over.

PAK komt voort uit Stadslente: gericht op kansgestuurd werken en een tegenbeweging van het probleemgericht werken dat momenteel zo dominant is. Stadslente heeft tot doel dat professionals weer durven te dromen en het lef krijgen om van de gebaande paden af te wijken.

De stedelijke ontwikkeling snakt wat Stadslente betreft naar meer creativiteit en onorthodoxe maatregelen. Af van de houding ‘kan niet, mag niet, te ingewikkeld’. Verbeeld de mooie, leuke en spannende kanten van de stad in plaats van de problemen. Uitgangspunt is dat iedere kans niet letterlijk te kopiëren is, maar wel veelkleurig te muteren is naar de eigen unieke situatie.

 

Het PAKhuis aan de Spuistraat 14-16

1 reactie op 26 okt: Kledingruilavond ‘Krijg de kleren…’

  • Paul Hendriksen

    Mooi initiatief! En hopelijk is dit deel 1 uit een hele reeks… Kledingruil is een leuk en eenvoudig te organiseren activiteit. Misschien organiseren bij wijze van estafette? Zonodig mag het ook bij ChezTT aan de Grote Overstraat 22. Met andere woorden: wie pakt de (geruilde) handschoen op?
    groeten
    Paul

    PS zie ook http://deventer.transitiontowns.nl/?page_id=2117