Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Boer zoekt klant(en) in Deventer

nwavondinschrijvenDonderdag 26 mei - Tegen zessen  stroomt de Latijnse school op het Grote Kerkhof langzaam vol met boeren die duidelijk zo van het land komen, met een kok  nog in vol ornaat, een filiaalhouder van C1000 met z’n badge nog op….

Eetbaar Deventer heeft deze avond georganiseerd om lokale boeren en tuinders te helpen hun afzetmarkt te vergroten in Deventer en omgeving . Lokaal voedsel is immers niet alleen supervers, het scheelt ook enorm veel voedselkilometers, dus olieverbruik en daarmee CO2 uitstoot.

Geanimeerde gesprekken tijdens het buffet


nwavondbuffetDe avond begint heel ontspannen met een heerlijk buffet door Lien de Kruiff gemaakt. Natuurlijk met lokale, biologische en vegetarische producten. Aan de tafels wordt geanimeerd gesproken en goed genetwerkt en daar is deze avond natuurlijk ook voor bedoeld.

Na een korte inleiding over TT Deventer stelde alle deelnemers zich even voor inclusief hun vraag of aanbod. Prachtig om te horen hoeveel geweldige initiatieven rond Deventer bestaan :

  • Ton  IJsseldijk, de bakker uit Lettele, die zijn brood bakt met graan van
  • Hoeve Haverkamp uit Deventer,
  • boer Hekkert uit Terwolde die ook zijn eigen pasta maakt,
  • Kruidenhuis de Vlo uit Rijssen….

En daarnaast ook zoveel mogelijke afnemers, zoals de kok van het Arsenaal die graag goede lokale produkten op de kaart zet of Willem en Drees die het afzetten van lokale produkten groots aanpakken.

Open Space levert o.a. streekmarkt op

Na de inleiding bruist het binnen van het enthousiasme en klettert de regen buiten tegen de ramen. Mensen noemen onderwerpen waar ze het graag over willen hebben en we gaan 2 rondes Open Space houden.

Iedereen kent nu de wet van de 2 voeten: Als je merkt dat je ergens niets meer te brengen of te leren hebt, gebruik dan je 2 voeten en ga naar een meer productieve plek.

Aan het eind van de avond zijn er een heleboel plannen gesmeed. Na de zomer gaat er in ieder geval een vervolg komen door een groepje die een lokale markt wil gaan organiseren.

Fotoverslag van de avond hier te zien

Verslag Janny Smeets
Foto’s Jan Schenk

Geen reacties.