Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Wereldomroep filmt TT-project Oude Ijsbaan

De bouw van de eerste aardehut op het terrein van de Oude Ijsbaan werd door de Wereldomroep gefilmd in het kader van hun nieuwsitem over Transition Towns: “How to survive without oil?“. Het filmpje is ondertiteld in 5 talen en gaat de hele wereld over in de programmering van de Wereldomroep!

Aardehut van autobanden en leem in aanbouw

Op 8 april zijn leden van de Vereniging Aardehuis samen met een internationale groep studenten en docenten op het gebied van duurzaam bouwen, begonnen met de bouw van een aardehut op het terrein van de Oude IJsbaan in Deventer. De hut wordt gebouwd van oude autobanden gevuld met aangestampte aarde, en afgewerkt met leem, net als een ‘echt’ aardehuis. Uiteindelijk zal het als speel- en schuilhut worden gebruikt.

Meer over dit unieke TT-project op deze site: Oude Ijsbaan wordt eetbaar paradijsje

1 reactie op Wereldomroep filmt TT-project Oude Ijsbaan

 • hallo TT’ers en Paul Hendriksen,

  mooi filmpje op de wereld omroep.

  ik ben rene veldt, oprichter van stichting veldwerk Nepal.

  wij zijn hier aan het bouwen en werken met mensen uit een achterstand positie, wees kinderen, gehandicapte kinderen, lage kasten en weduw vrouwen.
  wij hebben het project hamro gaun eco village gebouwd , een living place voor 120 gemarginaliseerde kinderen / vrouwen en dat zo duurzaam en sustainable als mogelijk binnen de context hier.

  we zijn nu ook bezig met soil blokken van aangespoeld zand en klei met een beetje cement er door. Hier is te weing vette klei, dus adobe zit er op dit project nog niet in, maar ik ben er elders wel mee bezig.

  in het westen (is binnekort) geen olie, hier wordt een aardbeving a la Haiti verwacht met dezelfde impact, robbery van overlevenden en geen enkele suply meer vanuit buitenaf, overleven dus,. daar ben ik mij nu op aan het voorbereiden.

  Kortom, ik zie veel overeenkomsten me jullie transitions town projecten, mogelijk dat er iets valt uit te wisselen,.

  zie hier een filmpje van wat wij doen, als het goed is is het juiste filmje, internet is hier zo traag, dat ik het niet kan checken.
  http://www.youtube.com/watch?v=Bzkfrb-o-kg&feature=player_embedded

  succes met jullie transities en ik hoop wat van je te horen

  met voor nu de groetjes uit Kathmandu

  Rene Veldt