Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Restaurant Bouwkunde kookt beste vegetarische gerecht 2012

Chefs Nickey Vlierhuis en Lucas Groenewold van Theater-Restaurant Bouwkunde uit Deventer creëerden het ultieme vegetarische gerecht: gekonfijte aardappel op Hollandaise saus met zuring in een ring van gerookte hazelnoot, taggiache-olijven, doperwten, aardappelkaantjes, gebakken artisjok en groene en witte asperges met daarbij jonge peentjes. Een professionele jury onder leiding van meesterchef François Geurds velde dit oordeel in de finale van de wedstrijd Variatiegerecht van het Jaar 2012.

Over het winnende gerecht zei Geurds uit mond van de voltallige jury: “De smaak gaf de doorslag. Dit gerecht heeft alles wat een goed vegetarisch gerecht moet hebben: goede structuren en texturen, een prima balans in de verschillende smaken, een volwaardig vegetarisch gerecht met voldoende voedingswaarde.”

Reactie van de winnaar


Chef-kok Nickey Vlierhuis had een goed gevoel over het gerecht dat zij en Groenewoud serveerden, al vond ze het moeilijk om haar positie in de wedstrijd te bepalen. Na een nipte tweede plaats in de verkiezing van 2011 is ze trots dat ze dit jaar wel overtuigend wist te winnen. “Dit is een stimulans om nog meer creatieve gerechten te maken”, zegt ze. “Het certificaat krijgt een prominente plek in het restaurant!” Vlierhuis schrijft niet alleen de eervolle titel ‘vegetarische chef van het jaar 2012′ op haar naam, maar mag ook een week stage lopen bij het Britse driesterrenrestaurant The Waterside Inn.

Het winnende gerecht zal op de kaart komen bij restaurant Bouwkunde én het recept komt voor consumenten beschikbaar op de site www.variatieopdekaart.nl.

Geen reacties.