Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Recept Mei: Spinazie met kaasnotenkorstje

Spinazie is een van de eerste groenten die van het land komen maar omdat de afgelopen weken veel te koud waren (wat een verschil met de voorgaande jaren, hè!), is ze dit jaar later dan normaal. Voor de allerkleinsten is spinazie vaak een van de eerste groenten die zij lekker vinden.

Spinazie komt uit Azië en is heel makkelijk te telen. Aan het begin en eind van het jaar is er kleinbladige spinazie die heel goed geschikt is voor in salades. Vanaf maart is er de wat stuggere, grootbladerige spinazie, die meer wordt gekookt of verwerkt in warme gerechten. Spinazie is een nitraatrijke groente, eet het daarom niet vaker dan twee keer per week…

Diner voor 2 personen. Bereidingstijd: 15 minuten.

Ingrediënten

  • 375 g vastkokende aardappels
  • 500 g verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 100 g jong belegen kaas
  • 50 g belegen kaas aan plakken
  • 25 g pijnboompitten
  • ovenschaal

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de plakjes  3 minuten in ruim water.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de spinazie grondig in ruim koud water. Verwijder harde, dikke stelen en laat goed uitlekken.
Pel de ui en hak deze fijn. Snij de jong belegen kaas in blokjes.
Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe en bak dit 3 minuten al omscheppend op een hoog vuur.
Voeg fijngehakte ui, peper, zout, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Neem de wok van de warmtebron en laat het afkoelen.
Klop het ei los met de melk. Schep de kaasblokjes en het eimengsel door de spinazie.
Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg de helft van de aardappel plakjes op de bodem.
Schep het spinazie mengsel erop en vervolgens de rest van de aardappel plakjes.
Dek het af met de plakken belegen kaas.
Bestrooi het met de grof gehakte pijnboompitten.
Zet het gerecht 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Geen reacties.