Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

28 april: Streekmarkt Deventer gaat door….

Zaterdag, 31 maart, was het koud en guur op de eerste streekmarkt. De boeren, de imker en de bakkers waren er echter niet minder vriendelijk om. Vol trots en enthousiasme prezen ze hun kersverse, (h) eerlijke producten aan. Samuel, de boer van de Oosterwaarde: “Maart is voor boeren en tuinders ongeveer de lastigste maand met de minste verse producten. Volgende maand zal er al weer heel wat meer verse groente leverbaar zijn.”

Toch ziet de kraam er goed gevuld uit met botermalse sla uit de koude kas, rondbladige rucola, bieten, prei, schorseneren, aardappels, zelf ingemaakte augurken etc. etc. Samuel deelde de kraam met Jan Jaap van de zelfoogstuin De Nieuwe Akker die in de kraam gepofte popcorn van zijn eigen mais verkocht .

We werken allemaal samen

Francine, van kruidenhuis de Vlo, bemenste de kraam voor onder andere de Deventer stadsimker H. Schenk “We werken allemaal samen. Bij het afrekenen moet ik er wel op letten het in het juiste potje te doen, want ik sta hier namens 3 bedrijven. ” In haar kraam vind je heerlijke gedroogde theekruiden zoals verveine en sint janskruid, vele soorten honing en kaarsen van bijenwas. Francine gaat door: “op de streekmarkten in april, mei en juni zal ik hier ook staan met fleurige boeketten. ”

Er staan nu 2 lokale bakker op de markt. Ton IJsseldijk verkoopt zijn, in eigen houtoven gebakken broden al een aantal maanden op de zaterdag markt. Nieuw is de bakker die allerlei smakelijke speltproducten verkoopt. Spelt is een oud graan soort die hier van oudsher veel geteeld werd. De eigengemaakte pasta’s en meelproducten van Willy Gooiker zijn ook present. Zijn biologisch geteelde graan draagt het regiomerk “Ijsseldal, puur lekkerder”.

De streekmarkt is een proef van onze lokale boeren, tuinders, bakkers en imkers in samenwerking met Transition Towns,  om te kijken of er letterlijk “markt ” is voor al dit heerlijke lokale voedsel. De volgende streekmarkten zijn op 28 april, 26 mei en 30 juni.

Zie ook ons vorige artikel en dit verslag van Deventer Televisie

Streekmarkt op Deventer Nieuws

Geen reacties.