Agenda Ulebelt

TT Adviseert

Downloaden: snel, leuk, geweldig

Repair Café zoekt alleen nog organisatoren

Het TT Café van 5 maart had als thema “Weggooien ? Mooi niet !” over de onstuimige opkomst van Repaircafé ‘s in Nederland. Bob van Dongen van Repaircafé Apeldoorn vertelde over de succesvolle opzet aldaar.  Er waren acht mensen op deze avond afgekomen, waaronder drie nieuwe mensen.

Het was een gezellige avond met veel uitwisseling. Onder andere over de mogelijkheden van een op te zetten biologisch / vegetarisch eetcafeetje. Helaas kwamen er (nog) geen mensen naar voren die de schouders willen zetten onder het organiseren van een Repaircafé in Deventer. Er zijn wel een aantal mensen die willen helpen.

Organisatoren kunnen nu al op veel hulp rekenen


Repair Café NL laat weten dat zij wil meehelpen om een eerste Repair café Deventer te helpen starten.  Zij hebben een prachtige Repairbus ingericht, die op een af te spreken dag naar Deventer zal rijden met een Repair Café uitrusting aan boord :-) .  De kringloopwinkelketen Het Goed heeft gesprekken gehad met Repair Café NL om te kijken hoe zij kunnen helpen, bijvoorbeeld door onderdak te bieden aan een Repair Café Deventer.

Ook is er al een lijst van reparateurs uit Deventer die het Repair Café willen komen helpen en er is iemand die mee wil helpen met organiseren. Bob van Dongen  van Repaircafé  Apeldoorn heeft toegezegd te willen helpen waar mogelijk.

Daarom onze oproep bij deze:

Wie vind het leuk en heeft tijd om samen met anderen

 een Repaircafé in Deventer  te organiseren?

Zoals je ziet, zul je de nodige steun krijgen en gaat het vooral om de boel in Deventer organisatorisch op de rit te krijgen. Op vrijwillige basis, met een aantal vrijwilligers en met waarschijnlijk veel succes. Kijk ook even op de site van Repair Café Nederland om een aantal voorbeeld te zien. TT Deventer brengt je in contact met de andere groepsleden, met Repair Cafe NL en met Bob van Dongen

Mail je naam en telefoonnummer dan even naar: deventer@transitiontowns.nl en vertel er graag wat meer bij over je zelf.

een artikel van Janny Kerssies & Adri Ros

Geen reacties.